Tipuri de teren în Grecia

Consultație gratuită

informatii de baza

Construirea unei case în Grecia începe cu alegerea unui loc: fie că va fi o vilă pe prima linie de mare, un apartament într-un sat turistic aglomerat sau o cabană retrasă departe de civilizație - depinde de tine. Dar atunci când alegeți un loc, nu trebuie să uitați de partea juridică a problemei, deoarece pentru diferite categorii de terenuri grecești există propriile norme și cerințe de inginerie și construcție. Prin urmare, alegerea unui site pentru construirea unei case este o întreagă știință, cu propriile subtilități și nuanțe.

Tipuri de terenuri

Pentru a înțelege elementele de bază ale gospodăririi terenurilor grecești, este necesar să înțelegem diferența dintre categoriile de teren existente. Tipurile de teren din Grecia sunt diferite de categoriile cu care suntem obișnuiți. În același timp, este tipul de șantier care joacă un rol cheie în determinarea capacităților și costului său de construcție.

unu
ICOPEDO
Icopedo este o bucată de pământ care aparține pământurilor așezărilor. Principalul avantaj al Icopedo constă în coeficientul de construcție destul de ridicat, care, totuși, diferă semnificativ pentru fiecare șantier. În funcție de regiunea de amplasare și de reglementările urbanistice, coeficientul de construcție al unui șantier poate varia de la 0,4 la 2,4 - și în unele cazuri chiar depășește această cifră. Specialiștii noștri vă vor ajuta să clarificați aceste informații pentru fiecare zonă specifică.
2
AGROTEMAHIO
Agrotemahio este un teren situat în afara terenurilor așezărilor. Folosind terminologia cunoscută nouă, agrotemachio poate fi atribuit terenurilor agricole. Cu toate acestea, această analogie nu este în întregime corectă, deoarece este permisă construirea de clădiri rezidențiale, complexe și chiar imobile comerciale pe agrotemachio. Deși, desigur, coeficientul de construcție pentru acest tip de teren este mult mai mic, și depinde și de mulți factori suplimentari despre care am vorbit deja.

Alegerea terenului

Înainte de a cumpăra un teren în Grecia, este necesar să studiați cu atenție caracteristicile locației sale și posibilitățile de construcție. Pe lângă tipul de parcelă, există câteva puncte mai importante care determină posibilitățile de utilizare a acestuia, precum și principiile generale ale rotației terenurilor, fără de care este dificil să navighezi în complexitățile dreptului funciar grecesc. Cunoașterea acestor principii este necesară pentru a investi profitabil fonduri, valorificând la maximum potențialul de construcție al terenului.

În materie de utilizare a terenurilor, principala trăsătură a legislației elene poate fi formulată după cum urmează: dacă pentru Rusia și țările CSI se folosește principiul „nu mai puțin decât” în construcție, atunci Grecia se bazează pe principiul opus - „nu mai mult decât". Acest lucru se explică foarte simplu: datorită amplasării și dimensiunii relativ mici a țării, nu există prea mult teren potrivit pentru construcție. Prin urmare, o parte semnificativă a restricțiilor vizează economisirea resurselor disponibile.

La ce să fii atent

Scopul șantierului - atunci când alegeți un șantier, este important să luați în considerare tipurile de utilizare permise. Cele mai comune dintre ele sunt pentru construcția de locuințe și crearea infrastructurii turistice. În Grecia, tipurile de utilizare permise depind de zona teritorială în care se află un anumit sit. De regulă, fiecare district are propriile regulamente și prescripții, dar se întâmplă ca un district să fie împărțit în zone, fiecare dintre ele având propriile tipuri de utilizări permise. Puteți afla mai multe despre utilizarea terenului într-o anumită zonă de la specialiștii Greece Invest (https://greece-invest.ru/contacts).

Atunci când alegeți parcele pentru construcție, merită să acordați atenție planului de dezvoltare urbană a teritoriului. Terenurile de agrotemachio, situate în apropierea așezărilor, pot fi incluse ulterior în planul de dezvoltare urbană, ceea ce duce la urbanizarea parcelelor. În acest caz, categoria lor va fi schimbată în icopedo, ceea ce va crește semnificativ rata de construcție și va afecta și alte criterii: raportul de acoperire, suprafața minimă pentru construirea unei case, înălțimea, destinația de utilizare și bineînțeles creșterea valorii terenului.

Teren - trebuie luat în considerare faptul că costul construcției pe șantierele cu o diferență mare de înălțime poate necesita costuri semnificative pentru terasamente și ziduri de sprijin.

Locul de construcție - Înainte de a cumpăra un teren, este necesar să se determine locul de construcție - aceasta este partea din șantier pe care este permisă ridicarea clădirilor. Trebuie avut în vedere că pe agrotemachio, adânciturile de la granița șantierului trebuie să fie de cel puțin 15 metri, ceea ce înseamnă că locul de construcție va fi undeva în centrul șantierului. Se poate dovedi că nu va exista vedere la mare din partea șantierului unde puteți construi.

Indentațiile de la limita sitului trebuie să fie de cel puțin 15 metri

Accesibilitate la transport - construirea unui drum este o afacere foarte scumpă, în plus, drumul nu este proprietatea dvs., ceea ce înseamnă că, pe lângă costurile suplimentare, trebuie să obțineți autorizațiile necesare pentru așezarea drumului, deci înainte de a cumpăra un șantier, dacă un drum asfaltat nu i se potrivește, ar trebui să întrebați imediat cine deține acea porțiune de drum care trebuie îmbunătățită. În plus, acordați atenție dacă echipamentele de construcții vor trece de-a lungul acestui drum.

Zona arheologică - este necesar să se verifice dacă zona dată aparține zonei arheologice. Dacă se dovedește că site-ul dvs. prezintă interes pentru arheologi, vi se va cere să anunțați serviciul arheologic cu privire la începerea lucrărilor de construcție și un lucrător al serviciului arheologic va fi prezent la săparea gropii de fundație.

Depărtarea comunicațiilor - în cazul icopedo, toate comunicările, de regulă, fie sunt aduse la site, fie sunt situate foarte aproape, dar atunci când cumpărați agrotemachio, trebuie să verificați distanța până la cel mai apropiat stâlp electric și sursa de apă, deoarece. costul stabilirii de comunicații cade în întregime pe umerii dumneavoastră. De regulă, în agrotemachio nu există canalizare, în acest caz se folosesc de regulă canalele de canalizare. În timpul construcției, compania noastră folosește soluții mai avansate și mai ecologice - un sistem de tratare biologică.

Costul unui teren este un criteriu important, deoarece este luat în considerare la calcularea prețului imobilului la depunerea documentelor pentru obținerea permisului de ședere pentru proprietarii de proprietăți.

Proiect 150 mp. pe agrotemahjo 750 mp.

Vrei să afli mai multe?

Lăsați un număr de telefon pentru comunicare, iar specialistul nostru va răspunde la toate întrebările

Teren pentru constructie hotel

Construirea de hoteluri este permisa atat pe terenuri de tip icopedo cat si agrotemachio. În primul caz, suprafața construită rămâne aceeași ca și pentru imobilele rezidențiale. La construirea unui hotel sau alt imobil comercial pe agrotemachio, rata de dezvoltare este mult mai mare și se ridică de obicei la 20%, în zonele speciale de protecție a naturii poate fi de 10%. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere că nu orice agrotemachio este potrivit pentru construirea unui hotel. Pentru a obține autorizația de construire a unui hotel pe agrotemachio, suprafața acestuia trebuie să fie de 10.000–15.000 (în funcție de regiune), iar tipul de utilizare a sitului trebuie să fie Turistic. Înainte de a cumpăra un teren, este imperativ să efectuați o expertiză de inginerie și construcții și să vă asigurați că puteți construi pe șantier ceea ce aveți în vedere.

La ce să fii atent

— Tipul terenului
— Coeficientul de construcție
- Scopul site-ului
— Comunicații
— Accesibilitatea la transport
- Relief

Loturi de constructii

Vezi toate

Întrebare răspuns

Întrebări populare pe care le primim de la clienții din construcții din Grecia

Loturile din Grecia sunt măsurate în fluxuri. 1 râu este echivalent cu 10 acri, 1000 sq. m sau 0,1 ha.

Da, poti. Puteți construi mai multe case și le puteți vinde cu loturi adiacente. 4.000 mp. necesare pentru obținerea autorizației de construire. În plus, puteți vinde case cu parcele alăturate împărțite la discreția dumneavoastră.

Pentru „AGROTEMAHIO”, cu o suprafață de 4.000 mp. suprafata constructiei este de 200 mp.
Pentru "AGROTEMAHIO", cu o suprafata de la 4.000 la 8.000 mp. suprafața clădirii este de 200 mp + pătratul rămas se înmulțește cu un factor de 0,02
Pentru „AGROTEMAHIO”, cu o suprafață de peste 8.000 mp. suprafața clădirii este de 280 mp + pătratul rămas se înmulțește cu un factor de 0,01
Factorul de dezvoltare pentru imobile comerciale (hotel, vile de inchiriat, birouri etc.) este de 0,2
Exemple:
4.000 = 200 mp.
6.000 = 200 + (6.000 - 4.000) * 0.02 = 240 mp.
8.000 = 280 mp.
10.000 = 280 + (10.000 - 8.000) * 0.01 = 300 mp.
20.000 = 280 + (20.000 - 8.000) * 0.01 = 400 mp.
La "AGROTEMAHIO" este permisa construirea nu mai mult de 2 etaje + subsol.
Pe lângă contoarele rezidențiale, este permisă construcția unui etaj de subsol, a cărui înălțime nu trebuie să depășească 2 metri.
Pentru a crește rata de dezvoltare, parcelele mari sunt de cele mai multe ori împărțite în parcele de 4.000 mp. De exemplu, un teren de 20.000 mp. poate fi împărțit în 5 parcele de 4.000 mp. si obtine autorizatie de construire pentru 200 mp. la fiecare site, adică 5 * 200 = 1.000 mp. Spre comparație, pe un întreg teren de 20.000 mp. se poate construi doar 400 mp. Totuși, conform noii legi, nu fiecare tronson poate fi împărțit, ci doar cele care sunt adiacente drumului.

Pentru parcelele agricole care au fost împărțite în mai multe segmente, este prevăzut dreptul de a vinde atât întregul teren cât și segmentele individuale. Dacă site-ul reprezintă deja segmentul minim, atunci dacă vindeți o parte din el, nu veți putea obține singur o autorizație de construire, deci dacă, de exemplu, ați cumpărat un teren de 40 de acri și doriți să construiți o casă pe 20 hectare și vindeți restul, este recomandabil să obțineți mai întâi o autorizație pentru construirea a două case și apoi să vindeți o parte din teren deja cu permisiune.

Aceasta este o schemă de cooperare reciproc avantajoasă, populară în Grecia, în care proprietarul șantierului oferă terenul său pentru dezvoltare unei companii de construcții, care, la rândul său, se angajează să-l construiască pe cheltuiala proprie, iar la finalizarea construcției, proprietarul terenului primește dreptul de proprietate asupra unei părți a clădirilor. De regulă, calculul acestei părți are loc prin acordul părților pe baza costului site-ului și este exprimat în procente.

Costul conducerii energiei electrice la șantier este plătit de proprietar, dar este efectuat numai de compania de stat ΔΕΗ, care determină și costul lucrării în funcție de numărul necesar de stâlpi și transformatoare, precum și de complexitatea lucrării. . Costul aproximativ poate ajunge până la 30 de euro pe metru.

Costul așezării unei conducte pentru alimentarea cu apă a șantierului este de aproximativ 5 până la 10 euro pe 1 mp.

Este extrem de dificil să obțineți permisiunea de a fora un puț, pentru aceasta nu ar trebui să existe o alimentare cu apă sau un alt puț pe o rază de câțiva kilometri. În practică, multe forează puțuri ilegal, fără autorizație sau cu autorizație geotermală. Ulterior, o astfel de fântână ilegală poate fi legalizată prin declararea acesteia în organizația relevantă. Costul echipamentului de foraj și sondă este de aproximativ 100 de euro pe metru.

Nu vă recomandăm să cumpărați un teren fără expertiză în inginerie și construcții. Ce înseamnă asta în practică: inginerul nostru verifică mai întâi toate documentele, determinând toate codurile de construcție pentru un anumit șantier, apoi merge la șantier cu un topograf, stabilește limitele șantierului și a locului de construcție. Analizează solul, relieful și alte detalii legate de construcție. Costul unui astfel de examen este de 200 de euro, dar te poate economisi zeci de mii.

Puteți, totuși, să înțelegeți că se eliberează o autorizație de construire pentru un anumit proiect de arhitectură și, în consecință, în orice caz, va trebui să o modificați pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră. Aproape toate terenurile din Grecia sunt vândute fără autorizație de construire, cu excepția cazului în care proprietarul plănuia să construiască el însuși pe teren, a primit permisiunea și apoi s-a răzgândit și a decis să vândă. Autorizația de construire poate fi valabilă pentru 4 ani și poate fi prelungită cu încă 4 ani.

Costul variază în funcție de producător, tehnologie și numărul de oameni care se așteaptă să trăiască. Costul mediu al unui sistem de epurare biologică pentru o casă de 6-8 persoane este de 3.000 de euro.

  • Un plan topografic proaspăt care indică toate codurile de construcție certificate de urbanism
  • Certificat de la departamentul arheologic din care să rezulte că situl nu aparține zonei arheologice
  • Certificat de la silvicultură care să ateste că amplasamentul nu este pădure
  • Contract de vânzare

Consultație gratuită

Te gândești să cumperi o proprietate în Grecia? Ești interesat de un permis de construcție sau de ședere? Pune-ne o întrebare și un expert te va contacta în termen de o oră. Veți primi, de asemenea, un Ghid al cumpărătorului de proprietăți cu informații utile.

Elena Dolmenidi
specialist imobiliar