Alegerea unui site pentru construcția unei vile în Grecia

Consultație gratuită

informatii de baza

Decizia de a construi o vilă în Grecia este chiar începutul drumului către propria casă de lângă mare. Următorul pas este alegerea unui teren pentru construcție, care, din păcate, nu depinde întotdeauna doar de preferințele personale. În Grecia, există două categorii de terenuri pentru construcții. În plus, reglementarea de reglementare a problemelor funciare diferă în diferite regiuni ale Greciei, în funcție de locația și dimensiunea sitului. În general, totul este destul de confuz, așa că să ne dăm seama cum să alegem un site pentru construcția de vile și să nu calculăm greșit.

Cum să alegi un site?

Loturile pentru construirea de vile în Grecia se încadrează în două categorii principale: Icopedo și Agrotemachio, pe care le-am tratat deja în detaliu aici: Tipuri de Loturi în Grecia. Amintim doar că prima categorie include terenurile din limitele așezărilor, iar a doua se referă la zonele din afara așezărilor. Fiecare dintre ele are propriile coeficienți și reguli de construcție - de exemplu, coeficientul de construcție al agrotemachio este mult mai mic decât cel al icopedo. Costul de 1 mp. terenul agrotemajo este în general mult mai jos decât cel al icopedo.

Pe lângă categorie, în Grecia există încă două criterii care ar trebui luate în considerare atunci când alegeți un șantier pentru construcție. Acestea sunt conceptele de „artio”, care înseamnă literal „de acord”, „corespondent” și „ikodomimimo” - „potrivit pentru dezvoltare”. Ambele criterii se referă la posibilitatea de a construi structuri pe șantier, pe baza amplasării, dimensiunilor și specificațiilor acestuia. Ambele trebuie să fie indicate direct în documentele site-ului.

Puncte cheie atunci când alegeți un site

- Categoria terenului
— Mărimea terenului
— Caracteristicile locației site-ului
– Posibilitățile de construcție ale șantierului
- detinerea autorizatiei de construire
— Apropierea de mare/infrastructură
— Planul de urbanism al teritoriului
- Posibilitate de segmentare

În primul rând, ar trebui să decideți asupra locației terenului. Zonele de coastă, în special prima linie de coastă, sunt de așteptat să fie deosebit de populare atunci când alegeți un loc. În consecință, aceste terenuri sunt mult mai scumpe. Trebuie menționat aici că parcelele situate pe prima linie nu includ plaja pe teritoriul lor: fâșia de coastă din Grecia nu poate fi achiziționată de o persoană privată. Prin urmare, chiar și atunci când cumpărați un teren cu acces direct la plajă, trebuie avut în vedere faptul că oricine poate folosi această plajă. Cu toate acestea, există o cale de a ocoli această regulă: puteți cumpăra un teren situat într-un golf mic sau la distanță de plajele comune și barurile de pe plajă. De regulă, străinii se uită rar acolo, mai ales dacă accesul la plajă este dificil din cauza reliefului.

Locurile de construcție din Grecia, care sunt situate departe de mare, sunt achiziționate, de regulă, pentru rezidență permanentă sau pentru cultivarea măslinelor. Cu toate acestea, este destul de posibil să-l combinați, deoarece producția și vânzarea uleiului de măsline va aduce un venit stabil, fiind o investiție promițătoare. În acest caz, este mai bine să alegeți un teren din categoria agrotemachio, pe care cresc deja măslini.

Zonele de coastă sunt de așteptat să fie deosebit de populare atunci când alegeți un loc.

Dimensiunea terenului depinde direct de categoria de teren. Acest lucru se datorează posibilităților de construcție, care sunt mult mai mari pentru Icopedo. În consecință, un teren icopedo modest cu un factor de construcție de până la 2,4 este potrivit și pentru o casă mare, în timp ce, de exemplu, pe un teren de agrotemachio cu o dimensiune de 4.000 mp. m, puteți construi doar 186 mp. m suprafață, fără a număra etajul subsol, balcoane, loggii, scări. Pentru a nu fi greșit cu calculele, este mai bine să apelați la ajutorul unui specialist pentru o analiză detaliată a capacităților de construcție a șantierului înainte de cumpărare.

Permis de construire – Mulți dintre clienții noștri ne solicită o autorizație de construire, cu toate acestea, majoritatea terenurilor din Grecia sunt vândute fără autorizație de construire. se eliberează doar pentru un anumit proiect de arhitectură cu documentație completă, așa că dacă doriți să construiți o casă conform proiectului dumneavoastră, va trebui, în esență, să reobțineți autorizația de construire, deși formal va arăta ca o modificare a autorizației. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că autorizația de construire se eliberează pe o perioadă de 4 ani și poate fi prelungită până la 8 ani.

În sfârșit, terenurile agrotemachio situate în apropierea așezărilor umane sunt de mare valoare. Planul de dezvoltare urbană este în continuă expansiune - în consecință, există o mare probabilitate ca așezarea să vă „absorbi” situl dvs., transformându-l în icopedo și modificând coeficienții de construcție și, odată cu acesta, și costul șantierului.

Proiect 150 mp. pe agrotemahjo 750 mp.

Vrei să afli mai multe?

Lăsați un număr de telefon pentru comunicare, iar specialistul nostru va răspunde la toate întrebările

Cumpărarea terenului

Să presupunem că ați analizat toate posibilitățile și ați găsit terenul perfect de construit în Grecia. Următorul pas este procesul de cumpărare. Se compune din mai multe etape, asemănătoare etapelor de cumpărare a imobilului, despre care am scris aici: Etape de cumpărare. Unele dintre acestea merită o atenție specială:

Ingineria si constructia si verificarea legala a santierului

Curățenia legală a obiectului este un punct important căruia trebuie să fii atent înainte de a încheia un contract. Si de aceea, in problema verificarii sitului pentru puritatea legala, nu se poate face fara ajutorul unui avocat cu experienta care va analiza documentele pentru teren, incepand din momentul in care a fost alocat situl si s-a incheiat prima afacere cu acesta. Procesul de verificare durează una până la trei zile.

Un punct important: în cazul în care avocatul a constatat încălcări sau probleme cu documentele pentru site, aveți dreptul să solicitați vânzătorului restituirea sumei de plată în avans, dacă este cazul.

Curățenia legală a obiectului este un punct important

Cu toate acestea, atunci când cumpărați un teren, nu trebuie să vă limitați doar la verificarea legală, este necesar să implicați un inginer civil cu experiență, care va evalua toate nuanțele terenului. El trebuie să meargă personal la șantier pentru a inspecta relieful șantierului, a verifica limitele șantierului cu un topograf, a contura locul clădirii, în cazuri speciale este chiar necesar să se facă o analiză a solului. În plus, inginerul trebuie să verifice disponibilitatea tuturor documentației necesare pentru obținerea în continuare a unei autorizații de construire și, de asemenea, să se asigure că este cu adevărat posibil să construiți ceea ce doriți pe acest site. În cazul achiziționării unui teren în Greece Invest, vi se va pune la dispoziție o echipă dovedită de specialiști: un arhitect (vorbitor de limbă rusă), topograf, avocat, traducător, care va controla toate nuanțele tranzacției și va continua să lucreze cu ești deja să-ți implementezi proiectul, fie că este o casă la mare sau un proiect de investiții.

Incheierea unui contract de vanzare

Dupa verificarea documentatiei, urmeaza incheierea contractului de vanzare. De obicei, părțile încheie imediat contractul principal, care este semnat în prezența unui notar. Apoi are loc transferul de fonduri către vânzător, minus suma depozitului. Din momentul semnării contractului, dreptul de proprietate asupra terenului trece la cumpărător. În continuare, contractul este înregistrat la Camera Înregistrării, iar aceasta devine etapa finală a tranzacției de vânzare cumpărare. Procesul de înregistrare durează aproximativ trei săptămâni.

În unele cazuri, este necesar un contract preliminar. Acest lucru se întâmplă atunci când vânzătorul din anumite motive nu poate înregistra contractul principal. Cea mai frecventă situație este atunci când terenul a fost moștenit de vânzător, iar acesta nu a intrat încă în drepturi de moștenire. Ar putea fi și pentru că există probleme de documentare care pot fi remediate, dar vânzătorului îi ia ceva timp pentru a face acest lucru. În fine, terenul ar putea face obiectul unui litigiu - se întâmplă ca decizia să fi fost deja luată, dar să nu fi intrat încă în vigoare. În acest caz, încheierea contractului principal este imposibilă până la intrarea în vigoare a deciziei relevante. În toate cazurile, termenul pentru încheierea contractului principal de vânzare este stipulat în antecontract.

Loturi pentru construirea de vile

Vezi toate
Consultație gratuită

Te gândești să cumperi o proprietate în Grecia? Ești interesat de un permis de construcție sau de ședere? Pune-ne o întrebare și un expert te va contacta în termen de o oră. Veți primi, de asemenea, un Ghid al cumpărătorului de proprietăți cu informații utile.

Elena Dolmenidi
specialist imobiliar