Permis de ședere pentru proprietari
proprietate imobiliara

Permis de ședere în Grecia

Consultație gratuită
250.000 euro
suma cumpărată
Pentru toată familia
copii si parinti
Pentru 5 ani
cazarea nu este necesară

Consultație gratuită

Beneficiile programului Golden Visa

Un permis de ședere pentru proprietarii de proprietăți este cel mai atractiv tip de permis de ședere din Grecia. Nu întâmplător se numește Viza de Aur sau permisul de ședere de aur, pentru că fericitul proprietar de proprietăți străine primește imediat atât o casă la mare, cât și dreptul de ședere permanentă într-o țară europeană.

În plus, condițiile pentru obținerea unui astfel de permis de ședere în Grecia sunt cele mai loiale din Europa: prețul imobilului începe de la 250.000 de euro, iar procesul de obținere a acestuia este simplificat pe cât posibil și nu va dura mult timp.
Un permis de ședere promite proprietarului o serie de avantaje:

Conditii obligatorii

 • Vârsta de cel puțin 18 ani
 • Sursa de venit verificata
PERMIS DE SEDE PENTRU MEMBRII FAMILIEI
Dreptul de a obține un permis de ședere este dobândit nu numai de proprietar, ci și de soțul acestuia, copiii ambilor soți sub 21 de ani și părinții ambilor soți.
FARA RESEDINTA PERMANENTA
Spre deosebire de majoritatea tipurilor de permis de ședere, nu trebuie să locuiți permanent în Grecia. Puteți călători liber prin Europa fără a vizita țara
VALABILITATE
Se eliberează permisul de ședere pe 5 ani, cu drept de prelungire ulterioară. Singura condiție este să rămână proprietarul imobilului în valoare de 250.000 €
FĂRĂ AFIȘAREA SUMAI PE CONT
Acesta este singurul tip de permis de ședere pentru care statul nu solicită o anumită sumă în cont sau alte dovezi de solvabilitate financiară
GARANȚIA OBȚINĂRII PERMISULUI DE SEDERE
100% garanție de primire, cu condiția să dețineți proprietăți imobiliare în Grecia pentru suma necesară
POSIBILITATE DE CETĂȚENIE
După șapte ani, dacă locuiți în Grecia mai mult de 183 de zile în fiecare an timp de 7 ani

Libera circulație în spațiul Schengen

 • Austria
 • Belgia
 • Ungaria
 • Germania
 • Grecia
 • Danemarca
 • Islanda
 • Spania
 • Italia
 • Letonia
 • Lituania
 • Liechtenstein
 • Luxemburg
 • Malta
 • Olanda
 • Norvegia
 • Polonia
 • Portugalia
 • Slovacia
 • Slovenia
 • Finlanda
 • Franţa
 • ceh
 • Elveţia
 • Suedia
 • Estonia
Libera circulație în spațiul Schengen
Libera circulație în spațiul Schengen

Vrei să știi pentru tine costul unui permis de ședere?

Vom calcula costul pentru familia ta, inclusiv toate taxele și taxele

Etapele obținerii unui permis de ședere în Grecia

01
Selectarea obiectelor

Durata - depinde de momentul dvs
Selectarea unei proprietăți pentru o achiziție ulterioară. Vom selecta cele mai bune opțiuni pentru tine, în funcție de obiectivele tale: pentru recreere, rezidență permanentă, obținerea unui permis de ședere sau investiție.

02
Selecția obiectelor, documentele

Durata - aproximativ 1 săptămână
Există o inspecție a obiectului, negocieri privind costul, acordul asupra termenilor de încheiere a contractului și efectuarea unui depozit. În plus, trebuie să deschideți un cont într-o bancă elenă și să obțineți un AFM - echivalentul grecesc al unui TIN. În această etapă, prezența dumneavoastră este obligatorie – în primul rând, să emiteți o împuternicire unui avocat.

03
Semnarea unui contract de vânzare

Durata – 1-2 luni
Următorul pas este semnarea contractului de vânzare cumpărare și a procedurilor însoțitoare: verificarea purității juridice a obiectului, plata către stat. taxe, încasarea și depunerea documentelor necesare, înregistrarea contractului etc. Toate acestea le poți face printr-o persoană de încredere sau personal.

04
Întocmirea documentelor pentru un permis de ședere

Durata - aproximativ 2 săptămâni
Întocmirea unui pachet de documente pentru un permis de ședere. Colectarea documentelor necesare se poate face personal sau prin reprezentant.

05
Solicitarea unui permis de ședere

Durata – 1-2 luni
Ultimul pas înainte de eliberarea unui permis de ședere va fi depunerea documentelor la Departamentul de Migrație. Din nou, prezența dumneavoastră personală va fi necesară pentru procedura de amprentare. După depunerea cererii, vi se va elibera un certificat albastru (μπλε βεβαίωση), care vă va permite să rămâneți în țară până la eliberarea permisului de ședere.

06
Obținerea permisului de ședere

Durata – 1-2 luni
După depunerea amprentelor, după un timp vei primi o notificare că permisul de ședere este gata. Veți primi un permis de ședere pentru 5 ani, care vă va permite să vă bucurați de viața în Grecia și să călătoriți liber în țările Schengen.

Descărcați ghidul pentru obținerea permisului de ședere
Descărcați ghidul pentru obținerea permisului de ședere

Descărcați ghidul pentru obținerea permisului de ședere

Obțineți ghidul nostru complet pentru obținerea unui permis de ședere. În ea veți găsi:

 • toate etapele de obținere a permisului de ședere mai mult
 • liste de documente solicitate
 • și alte caracteristici ale procedurii

Opțiuni de investiții

Spre deosebire de restricțiile impuse de alte țări UE, în Grecia orice tip de imobil dă dreptul de a obține un permis de ședere. Singura regulă este că ar trebui să coste 250.000 de euro. Dar totuși, există mai multe nuanțe cărora merită să le acordați atenție.

Legea nu face distincție între imobilul rezidențial și cel comercial. Fie că este un apartament de oraș, o casă la mare pentru vacanță sau închiriere, un teren, un complex hotelier sau un apart-hotel - oricare dintre aceste obiecte dă dreptul de a obține un permis de ședere. Nu este neobișnuit ca proprietarul să cumpere imobile pentru uz personal, iar în timpul liber închiriază proprietatea. De aceea, Greece Invest are un departament dedicat managementului proprietăților clienților noștri.

Alternativa - 400.000 euro in cont

 • Trebuie să fie într-o bancă grecească
 • Primești și un permis de ședere
 • Nu generați venituri

Colecții de obiecte pentru permis de ședere

Vrei să vezi opțiunile potrivite pentru tine? Treceți testul și vă vom trimite o selecție

Avantajele Greece Invest

O abordare complexă
Găsim un obiect lichid din propria bază de date, întocmim permis de ședere, facem toate actele
Experienta in munca 19 ani
Experții noștri au o experiență vastă și vă vor rezolva orice întrebări.
Managementul obiectelor
Luam obiecte in management pentru leasing. Serviciu complet de concierge

Vadim Dolmenidis, CEO:

Vindem proprietăți imobiliare în Grecia din 2002, așa că cunoaștem foarte bine piața imobiliară din stațiune. Oferim doar căsuțe, vile și apartamente de înaltă calitate. Vom selecta cel mai bun obiect pentru tine, in functie de obiectivele tale: pentru recreere, rezidenta permanenta, obtinerea unui permis de sedere sau investitie.

Abordăm cu atenție alegerea regiunilor, oferind clienților noștri proprietăți imobiliare doar în cele mai bune și promițătoare stațiuni din Grecia. Cele mai populare dintre ele sunt peninsula Chalkidiki, Atena, Salonic, Peloponez și insulele Creta și Corfu. În plus, baza noastră de date include obiecte din Riviera Olimpică, pe insulele Zakynthos, Rhodos, Thassos, Evia, Santorini, Mykonos și altele.

Vadim Dolmenidis, CEO

Permis de ședere în întrebări și răspunsuri

Pe lângă proprietar, mai pot solicita un permis de ședere:

 • soțul/soția);
 • un partener cu care a fost încheiat un acord de coabitare în Grecia
 • copiii comuni ai soţilor sau ai convieţuitorilor sub 21 de ani care nu s-au căsătorit
 • copiii în plasament ai unuia dintre soți sau conviețuitori sub 21 de ani, cu condiția ca custodia copiilor să fie legal înregistrată
 • părinții - atât proprietarii, cât și soții acestora.

Numărul de membri ai familiei eligibili pentru un permis de ședere nu afectează cerințele privind costurile.

Legea nu vă impune obligații în acest sens. Puteți colecta și depune documente atât personal, cât și printr-o persoană/avocat de încredere. Cu toate acestea, având în vedere bariera lingvistică și necesitatea de a rămâne în țară pentru a colecta și depune documente, cea mai bună opțiune ar fi totuși să încredințezi acest lucru unui profesionist.

Deținătorii de permis de ședere au acces la instituțiile de învățământ ale țării în condiții de egalitate cu cetățenii greci. Educația în Grecia este gratuită, inclusiv în universități. În ceea ce privește tratamentul și îngrijirea medicală, dumneavoastră și membrii familiei dumneavoastră trebuie să fiți asigurați pentru a acoperi costurile aferente.

Un permis de ședere pentru proprietarii de proprietăți nu dă dreptul de a lucra în Grecia. Nu prevede accesul pe piața muncii și un permis de ședere pentru reîntregirea familiei, care sunt primite de rudele proprietarului imobilului.

Ca și alte tipuri de permise de ședere, acest permis de ședere garantează dreptul de liberă circulație în zona Schengen și de ședere pe teritoriul țărilor sale membre timp de trei luni într-o jumătate de an, dar din moment ce nu există granițe în interiorul Europei, atunci controlați câte luni în care ați locuit în alte țări din spațiul Schengen nu este posibil. Numărul de înscrieri nu este limitat de lege.

Din 2018, acest drept este prevăzut la nivel legislativ. Punctul important aici este că Grecia nu interzice dubla cetățenie. Procedura de solicitare a cetățeniei grecești și cerințele pentru solicitanți sunt aceleași ca pentru orice alte motive. Cu toate acestea, această regulă se aplică numai proprietarului imobilului. Membrii familiei sale trebuie să obțină mai întâi statutul de persoane care locuiesc în Grecia pentru o perioadă lungă de timp.

Ca regulă generală, valoarea minimă a unui obiect (sau valoarea totală a mai multor obiecte) de imobil este de 250.000 de euro. Proprietatea trebuie achiziționată din fonduri proprii: cumpărarea cu ipotecă sau utilizarea altor fonduri împrumutate sau planuri de rate nu vă dă dreptul la un permis de ședere. Suma necesară trebuie reflectată în contractul de vânzare. Prin urmare, TVA-ul, taxa de transfer și alte costuri aferente nu sunt incluse în preț. Este de remarcat faptul că, în cazul deținerii în comun a bunurilor de către soți, dreptul de a obține un permis de ședere pentru proprietarii de proprietăți este acordat ambilor. Acest lucru nu afectează valoarea proprietății.

Da cu siguranta. Ministerul Transporturilor prevede dreptul de a cumpăra un vehicul, în funcție de disponibilitatea oricărui tip de permis de ședere în Grecia.

Pentru a încheia o tranzacție, cumpărătorul de imobil trebuie să își dovedească capacitatea de plată. Pentru a face acest lucru, trebuie să furnizați documente care confirmă sursa de origine a fondurilor. Acesta poate fi un extras de la biroul fiscal, confirmarea unui cont bancar, un certificat de venit din participarea la o afacere sau alte documente. Când se face o tranzacție, suma de bani este plătită prin transferul unui cec bancar încrucișat sau al unei alte tranzacții bancare.

Apariția unui cazier judiciar atât în țara de origine, cât și în Grecia atrage după sine retragerea unui permis de ședere valabil.

O viză Schengen a unei alte țări dă dreptul de a intra în Grecia pentru a rezolva problemele legate de tranzacție și depunerea documentelor pentru obținerea unui permis de ședere. Astfel, nu este nevoie să obțineți viză pentru a intra în țară.

Legea nu impune restricții asupra tranzacțiilor cu imobilul dumneavoastră. Îl puteți elimina după cum doriți.

Obiecte recomandate

Vezi toate
Consultație gratuită

Te gândești să cumperi o proprietate în Grecia? Ești interesat de un permis de construcție sau de ședere? Pune-ne o întrebare și un expert te va contacta în termen de o oră. Veți primi, de asemenea, un Ghid al cumpărătorului de proprietăți cu informații utile.

Elena Dolmenidi
specialist imobiliar