Suport juridic

Consultație gratuită

Cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare

În materie de achiziție imobiliară este dificil să se facă fără ajutorul unui avocat, iar cumpărarea și vânzarea de imobile în Grecia necesită participarea acestuia, cel puțin în unele etape.

Due diligence juridice a bunurilor imobiliare din Grecia
La etapa de verificare a bunurilor imobiliare ai nevoie de ajutorul unui avocat care verifică obiectul pe care l-ai ales pentru lipsa unor eventuale sarcini - în special, ipoteci, gaj, garanții, drepturi ale terților, precum și executarea corectă a documente de titlu, absența încălcărilor în timpul construcției etc. Procedura durează până la 2 zile lucrătoare
Asistență la deschiderea TIN și a contului bancar
După ce ați ales o proprietate, trebuie să emiteți un TIN în Grecia și să deschideți un cont bancar pe numele dvs. Acest lucru se poate face rapid, cu condiția să fie disponibile toate documentele necesare. Înregistrarea TIN-ului și deschiderea unui cont într-o bancă elenă sunt condiții necesare pentru încheierea ulterioară a unui contract de vânzare.
Însoțirea tranzacției de cumpărare și vânzare
Este mai bine să apelați la ajutorul unui avocat chiar și în etapa de selectare a bunurilor imobiliare. În acest caz, după ce ați găsit o opțiune potrivită, puteți încheia imediat un acord și faceți un depozit, rezervând astfel obiectul care vă place. Și, desigur, este mai ușor pentru orice specialist să efectueze o tranzacție de la început până la sfârșit pentru a putea studia amănunțit problema și a-și asuma întreaga responsabilitate pentru înregistrarea cu succes a acesteia.

Suport juridic

Serviciile juridice generale includ orice întrebări care pot apărea în timp ce locuiți în Grecia

Înregistrarea unui permis de ședere
În cazul achiziției de bunuri imobiliare, poate servi drept bază pentru obținerea așa-numitului permis de ședere „de aur” și este luat în considerare și la obținerea unui permis de ședere pentru o persoană independentă financiar. Fiecare tip de permis de ședere are propriul pachet de documente și motive pentru obținere. Un specialist calificat vă va ajuta să vă analizați situația și să alegeți cea mai bună opțiune.
Înregistrarea unei persoane juridice
Statul grec oferă cetățenilor străini posibilitatea de a înregistra unul nou în țară sau de a investi într-o afacere greacă existentă, pentru care este furnizat chiar și un tip separat de permis de ședere. Desigur, înregistrarea unei persoane juridice în Grecia de către un străin are propriile sale specificități. Astfel, doar cetățenii străini care au permis de ședere pentru activități antreprenoriale beneficiază de drepturi depline. Prin urmare, înainte de a înregistra o afacere în Grecia, este necesar să se rezolve problema unui permis de ședere.
Protecția intereselor în instanță și în stat. structurilor
Din păcate, niciunul dintre noi nu este imun de situația în care trebuie să acționăm ca parte la un litigiu în diferite structuri ale statului și, uneori, să apelăm la justiție pentru ajutor. Într-o țară străină, astfel de situații sunt complicate de necunoașterea limbii și a legislației țării. Un avocat bun vă poate ajuta să vă rezolvați problemele.
Cumpărarea unei mașini sau a unui iaht
Cumpărarea unei mașini sau a unui iaht într-o țară străină este greu de imaginat fără intervenția unui avocat cu experiență. În aceste cazuri, specialistul nu se ocupă doar de latura juridică a tranzacției, ci ajută și la implementarea sarcinilor aferente: verificarea istoricului vehiculului/ambarcațiunii, trecerea inspecției tehnice, obținerea numerelor, obținerea asigurării etc.
Consultație gratuită

Te gândești să cumperi o proprietate în Grecia? Ești interesat de un permis de construcție sau de ședere? Pune-ne o întrebare și un expert te va contacta în termen de o oră. Veți primi, de asemenea, un Ghid al cumpărătorului de proprietăți cu informații utile.

Elena Dolmenidi
specialist imobiliar